Rólunk

Alapítás: 2010.08.25.
Ügyvezető: Kovács Gábor Lajos
Cégforma: Kft.
Üzemépület mérete: 1100 m²
Alkalmazottak száma: 18 fő

Mobirise

A VÁLLALAT TÖRTÉNETE

                                        

A céget Kovács Gábor Lajos 2010.08.25-én alapította. Az alapító a tevékenységét viszont már 1993 óta egyéni vállalkozóként végezte.
1993-ban a rendszerváltás kezdeti időszakában kialakult bizonytalan időszak késztette a tulajdonost, hogy belevágjon az önálló egyéni vállalkozásba. Eleinte egyedül, majd később néhány munkatárssal kiegészülve gépelemek, gépalkatrészek, gépjármű pótalkatrészek forgácsolásával foglalkozott. Hagyományos forgácsoló gépekkel közepes széria gyártásban végezte a tevékenységét.
Az évek múlásával a közepes szériás alkatrészgyártást felváltotta az egyedi és kis szériás gyártás. Továbbá megjelent profil bővítésként az egyedi készülék és részegységgyártás. A munkatársak létszáma is folyamatosan növekedett. Ennek hatására a vállalkozás a jelenlegi telephelyre költözött, hogy a műszaki és létszám bővülésnek a feltételeit tudja biztosítani.
Az áttörést a cégünk életében az 1999-es év hozta, amikor Magyarországon gyártóbázist létrehozó DENSO Magyarország Kft-vel beszállítói kapcsolatot tudtunk kialakítani. Ez a beszállítói státuszunk már 1999 óta töretlen és meghatározó számunkra.
Cégünk a műszaki fejlesztések révén folyamatosan bővítette a megmunkáló gépparkját. A hagyományos megmunkálást fokozatosan felváltotta a CNC megmunkálás. Ezzel együtt a mérési és ellenőrzési készségünket is folyamatosan fejlesztettük. Cégünknél megjelent a 3D koordináta mérőgéppel végzett mérés.
2010-ben megalakult a KOVGA-FAM Kft. A műszaki fejlesztések hatására és a megrendelői igények magasabb szintű kielégítése érdekében a gyártási profilunkat bővítettük a precíziós ellenőrző alkatrészek és készülékek gyártásával.
2010-es évek második felétől komplett gyártást tudunk vállalni a precíziós alkatrészek és készülékek kivitelezése területén. Gépparkunk és mérési képességünk tovább bővült, kiépítésre került az ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer. Szakember gárdánk jól képzett, fiatalos és tapasztalt.
2020-ban új telephely beruházását kezdte el cégünk a településünkön.
1100 m² -es gyártóbázis fog létrejönni. Célunk egy modern, magas színvonalú munkahelyi és gyártói környezet létrehozása. 

© KOVGAFAM Kft. 2023 - Minden jog fenntartva