Rólunk

Alapítás: 2010.08.25.
Ügyvezető: Kovács Gábor Lajos
Cégforma: Kft.
Üzemépület mérete: 1100 m²
Alkalmazottak száma: 20 fő

Mobirise

A VÁLLALAT TÖRTÉNETE

                                        

Az alapító a tevékenységét 1993-ban egyéni vállalkozóként kezdte, főleg gépelemek, gépalkatrészek, gépjármű pótalkatrészek forgácsolásával. Hagyományos forgácsoló gépekkel közepes szériagyártás volt a kezdeti években a profil.

Az 2000-es évek kezdetén a közepes szériagyártást felváltotta az egyedi- és kis szériás alkatrészgyártás az új megrendelők követelményeinek kielégítése céljából. Az áttörést a cégünk életében az 1999-es év hozta, amikor egy Magyarországon gyártóbázist létrehozó japán érdekeltségű autóipari céggel beszállítói kapcsolatot tudtunk kialakítani. Ez a beszállítói státuszunk már 1999 óta töretlen és meghatározó számunkra.

A megnövekedett igények hatására nemcsak a munkatársak létszáma, hanem a gépparkunk is folyamatosan növekedett. Így a vállalkozás elköltözött egy 250 nm-es telephelyre annak érdekében, hogy a műszaki és létszámbővülésnek a feltételeit biztosítani tudja.

A 2000-es évek derekán tovább bővült a tevékenységi kör, méghozzá az egyedi tervezésű szerelt készülékek és részegységek gyártásának formájában.

A 2000-es évek végén, a gazdasági válság ellenére géppark fejlesztésbe ruháztunk be. A precíziós gépek beszerzése lehetővé tette, hogy válság idején a megrendelőinknél megjelenő új technológiák kidolgozásához szükséges prototípusgyártásban is bizonyítsunk. Ezzel egy időben a mérési és ellenőrzési készségünket is folyamatosan fejlesztettük. Cégünknél megjelent a 3D koordináta mérőgéppel végzett mérés.

2010-ben megalakult a KOVGA-FAM Kft. A műszaki fejlesztések hatására és a megrendelői igények magasabb szintű kielégítése érdekében a gyártási profilunkat bővítettük
a precíziós ellenőrző alkatrészek és készülékek gyártásával.

2010-es évek második felétől komplett gyártást tudunk vállalni a precíziós alkatrészek és készülékek kivitelezése területén. Gépparkunk és mérési képességünk tovább bővült, gépparkunkban megjelent 4-tengelyes CNC megmunkálógép, C és Y tengelyes CNC esztergagép és a precíziós huzalos szikraforgácsoló technológia. Mérési- és ellenőrzési képességünk egy 3D CNC koordináta mérőgéppel és mérőlaborral bővült.

Kiépítésre került az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer. Szakember gárdánk jól képzett, fiatalos és tapasztalt.

2023-ban új gyártói telephellyel bővültünk a településünkön. 1100 m² -es gyártóbázis jött létre. Célunk volt egy modern, magas színvonalú gyártói és munkahelyi környezet létrehozása.

Jövőbeli terveink között szerepel új, modern technológiák beépítése tevékenységünkbe és meglévő telephelyünk kapacitásának maximális kihasználása.  

© KOVGAFAM Kft. 2023 - Minden jog fenntartva